Anna om inomhusklättring

Det är söndag morgon och även fast det är tidigt är jag redan klättersugen. Jag bestämmer mig för att åka till Klättercentret Telefonplan. Det finns inget som är så skönt som att komma in i en tom klätterhall på morgonen. Motivationen pulserar ända ut i fingerspetsarna. Det är söndag och min kropp är redo för ett riktigt hårt klätterpass.

Jag heter Anna och jobbar på Addnature. Mitt livs största passion är klättring. För tre år sedan började jag tävligsklättra. Jag bestämde mig för att bli bäst, tävla mot de klättrare som är starkast och få vara med och kämpa för guldet.

Idag har jag nått dit jag ville vara för tre år sedan. Jag har tagit en andraplats i Sverigecupen lead -09, en tiondeplats i Nordiska mästerskapen i boulder-10 och elfteplats plats Svenska mästerskapen -10, och känner jag mig riktigt stark som klättrare. Men, jag har också utvecklats mentalt, fått nya värderingar om vad klättringen betyder för mig. För tre år sedan tränade jag på klättergym för att bli bäst. Idag tränar jag på klättergym för gemenskapen, det är få sporter där man kan träna tillsammans med andra oavsett styrka och erfarenhet, att kunna utbyta erfarenheter samt hitta ny vänskap innan sommarsäsongen kommer igång. Då lockar solen, klipporna och riktigt kul klättring utomhus!

Klättring är verkligen det perfekta sättet att träffa människor, bygga relationer och få vänner för livet.  Det är också en chans att utmana sig själv, kanske sina rädslor men framförallt att ha riktigt kul.

Nu är inomhussäsongen i full gång och gymen är fulla av klättrare. Vill du också testa att klättra på klättergym? Så här gör du:

Alla gym har provapåverksamhet med både repklättring och bouldering. När du känner att du vill komma vidare med din klättring så är det dags att att gå en grundkurs i säkring. På den lär du dig allt du behöver för att kunna börja med repklättring och ta grönt kort. Det gröna kortet måste du ha för att kunna få säkra i certifierade klätterhallar i Sverige. Någon gång innan det är dags att börja klättra själv är det dags att skaffa utrustningen. Titta gärna på ett klätterpaket, det är bra prylar med ett lite bättre paketpris.

Det finns fyra klättergym i Stockholm:

Karbin

Klättercentret i Solna och på Telefonplan

Klätterverket.

Bor du inte i Stockholm hittar du ditt närmaste gym här. Om du inte har en klätterkompis kan du leta på något av alla de forum som berör klättring och/eller klättergymmens Facebooksidor och anslagstavlor.

Vi ses ute i klättervärlden!

/Anna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s