Föreläsare på PureFreerideCamp

Fotograf: Fredrik Schenholm

Kvällarna på PureFreerideCamp tillbringas inne på fjällstationen tillsammans med en massa föredragshållare. Här är gänget som kommer att stå för showen:

Martin Letzter, som tillsammans med Olof Sundström och parallellt med studier på universitetet, genomförde åtta expeditioner och skidbestigningar av berg i Alaska, Anderna, Antarktis, Himalaya och Nya Guinea. De klarade bergen med en rekordlåg budget och Martin kommer att dela med sig av filosofin bakom bestigningarna – hur man kan förverkliga sina drömmar utifrån de förutsättningar man har, istället för att drömma om förutsättningar man kanske aldrig kommer att få.

Anna Sarri är är tredje generation Sarri som bor och har en fast bas vid samma lilla fjällsjö i Nikkaluokta. Där lever hon tillsammans med sin familj och driver Nikkaluokta Sarri AB.  Hon är en samisk kulturbärare som inspirerar med sina tankar och erfarenheter.  Anna kommer att dela med sig av berättelser från den samiska kulturen och historien, samt historier från vardagen i Nikkaloukta.

Christian Edelstam är bergsguide, Lavin- och klätterinstruktör, Skidpatrullör och Glaciolog, och bor i Abisko. Han har jobbat 10 år som guide för STF på Kebnekaise och Abisko fjällstationer och driver på senare år egen guidefirma med jobb runt om i världen. Han kommer att visa bilder från egna resor och äventyr. Vi kommer bl.a att få höra hur han och en vän korsade Grönland. En föreläsning om dels förberedelser och planering för att genomföra expeditionen, och dels upplevelserna och erfarenheterna.

Nyexaminerade aspirantguiderna: Josef, Martin, Robert och Tovo kommer att berätta hur man går till väga för att bli bergsguide och vad som krävs för att utföra och genomföra den krävande och tuffa bergsguidesutbildningen. Här kommer svaren på frågor och funderingar kring utbildningen och arbetet som bergsguide.

Utrustningstimmen  är stunden då huvudsponsorerna – Houdini, Norröna och Goretex – delar alla med sig av sina expertråd och tips om sina respektive produkter. Därefter demonstreras hårdvara och övrig utrustning för toppturen av representanter från Dynafit och Klingheim.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s