The circle of life

Jag vet inte om du någon gång funderat varifrån ditt plagg kommer, hur det blev till och vad som hände med det innan du köpte det. I vilket fall har jag det. Ett företag som kan svara exakt varifrån plagget har sitt ursprung är Icebreaker. Med hjälp av en Baacode i varje plagg kan du spåra från vilken farm merinoullen kommer. Jag tog en Baacode från min Oasis Crew, gick in på Icebreakers hemsida och började spåra …

Fåret, som min tröja kommer ifrån, lever på Branch Creek. Det ligger på sydön av Nya Zeeland. Det var bland annat här man spelade in delar av Sagan om Ringen. Farmen drivs av Ray Anderson, hans fru Mary, deras två döttrar Isabelle och Natasha. Och så Glen Curtis som är Isabelles man. På farmen har dom ca 9000 merinofår och 200 herefordboskap på en yta av 6700 hektar. Rays familj har drivit farmen i nära 100 år och hans barnbarn blir den femte generationen på gården.

Om du vill se hur din egen tröja blir till –  från får till garn till färdigt plagg – har Icebreaker dokumenterat det på film. När sen din tröja är slut kan du kompostera den. Och så blir tröjan typ nytt gräs, som äts av typ nya merinofår, som typ blir en ny tröja. The circle of life helt enkelt.

Bra tycker vi!

 

/Felicia

Annonser

En reaktion på ”The circle of life

  1. Ping: The circle of life » Kanotnytt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s