Säsongspremiär i finväder

Foto: Kajak.nu Lunch på Hamnerö

Varje sensommar och höst tänker man: i vinter ska vi minsann vinterpaddla, mysa runt i vintrig skärgård och tälta på snötäckta kobbar. Men sen händer det nåt konstigt och man sitter återigen och ojar sig i soffhörnet och tycker att det är nog ändå lite för kallt och det blåser nog och det är säkert lite is så det blir jobbigt …

Känner ni igen det? Och så väntar man på våren istället och ägnar den tänkta paddeltiden till att toksurfa på nätet istället.

Så var det i alla fall för oss i år igen, visst paddlade vi första januari och visst blev det nåra paddeldagar under februari med, men som vanligt alldeles för lite. Men prognosen för de första dagarna i mars såg super ut för Fjällbacka skärgård.

Vi landade Hamburgsund strax efter lunch 1 mars och temperaturen visade 8 plus, himlen var klarblå och det var i princip vindstilla. Underbart!

FotoKajak.nu Tältplats från ovan på Dannemark

Vädret höll i sig och vi fick fyra goa dagar i skärgården med svaga vindar, kalla nätter, riktigt gott i lä mitt på dagarna och en helt myggfri och i princip folktom skärgård, men såg en del säl och en havsörn. Blev besök på bland annat Långeskär, Väderöarna, Hamnerö, Väderöbod och Dannemark.

FotoKajak.nu Kalla nätter ger kalla handskar.

Nu får nog säsongen räknas som igång. Äntligen!

/Erik

Erik Sjöstedt tycker paddling verkar kul och att tid utomhus räknas. Snickrar ibland på www.kajak.nu och soffsurfar alldeles för mycket.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s