Utepremiär och access i Skuruparken

Foto: Maja klättrar En dag på jobbet 7A

Utomhuspremiären klarades av i Skuruparken för någon vecka sedan. Häromdagen var jag tillbaka igen. Vi var ute vid blocken redan runt 9.30 och spenderade några aktiva timmar där. Kände mig stark efter fyra ofrivilliga vilodagar och gjorde de problem som fått högst betyg, alla var verkligen otroligt fina och jag har så sakteligen börjat lägga upp dem på Sverigeföraren.

När vi packade paddorna för att gå hem mötte vi en man från Nacka kommun. Han var på väg för att träffa en kvinna som av någon anledning stör sig på att vi klättrar i Skuruparken. Kommunaltjänstemannen menade att vi gärna får klättra för honom, men med tanke på att parken kommer bli naturreservat, får vi inte borsta eller klättra på skuggiga klippor som är fuktiga och kan innehålla känsliga växtarter. För mig är detta en självklarhet. Naturen måste gå före våra önskemål om att få klättra. Däremot kan jag tycka att det är märkligt att parken tillåts sudlas ner av krossat glas, grafitti och annat skräp utan att någon klagar. För mig är det betydligt värre än att vi sätter lite krita på stenen och kanske trampar på befintliga stigar …

Så om ni kommer för att klättra i Skuruparken, tänk på accessen. Det har visat sig vara känsligare än vi trott. Därför är det extra viktigt att man inte skräpar ner, skriker och stökar eller beter sig allmänt tråkigt på plats. Det här gäller ju på alla platser och är förmodligen en självklarhet. Vi vill ju bevara möjligheten att fortsätta utveckla området för kommande generationer.

Och så ett klipp från dagen: Falconetti 6C, en tuff liten sak med sköna slopers och stora skick, ursäkta den mindre vackra urtoppningen :)

 

/Maja

Maja Fresk Wulf är butikschef på Addnaturebutiken på Birger Jarlsgatan. Hon har klättrat regelbundet sedan ca 10 år, alltid med en förkärlek för riktig sten. Som komplement till klättringen kör hon crossfit, ridning och Ashtanga Yoga, och så bloggar hon på Movefanatic.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s