Världens roligaste multisporttävling?

…va? Men vad är egentligen multisport? Jo, men är inte det när man springer och sen cyklar och typ paddlar sjukt länge?

Ungefär så här lät det när vi första gången pratade om att engagera oss i en multisporttävling. Ingen av oss hade någon gång tidigare deltagit i en multisporttävling och kunskapen om multisport var tveksamt låg. Vi var ju varumärkesnissar från Stockholm. Det vi trodde oss veta var att det förmodligen var kallt, långt, svårt och jävligt jobbigt. Diskussionen förde oss till höger och vänster och landade i användarvänlighet. Om något ska bli framgångsrikt bör det vara begripligt och lättillgängligt. Det var då vi bestämde oss för att gå vidare med multitankarna. Vi kontaktade Lisa Nordlind i Hemsedal som hade skapat en fantastiskt kul tävling som vi ville ta till Sverige. Vips, så var vi delägare i det som skulle komma att heta Aim Challenge. En multisporttävling som alla kan vara med i. Vi skulle göra multisport kul och tillgängligt för den stora massan.

500 arbetstimmar senare gick starten i första svenska upplagan av Aim Challenge i Lindvallen, 2009, med hela 40 lag på startlinjen. Där fanns några proffslag men också ett gäng vanliga motionärer. Grymt att så många ville komma! Lisa hade koll på allt och vi kollade allt med Lisa och tävlingen flöt fint. Vi var helt hooked och konstaterade att vi nästa år skulle bli ännu bättre.

Aim Challenge 2012 blir fjärde upplagan i Lindvallen och nionde i Hemsedal. Vi har lärt oss mycket mer om multisport men vi aktar oss för att bli alltför informerade. Vi fortsätter sträva efter att göra Aim till världens roligaste multisporttävling och har riktigt skoj på vägen. Fler och fler testar multisport för första gången genom Aim och inget värmer mer när man år efter år ser återkommande ”nya” multisportare på startlinjen. Tack för att ni låter oss hålla på!

/Magnus

Magnus Sparrman är skidåkare sedan länge, varumärkesnisse sedan länge och multisportare sedan bara ett par år tillbaka. Han är en av dem som driver tävlingen AIM Challenge i Sälen och Hemsedal. Där numer också Addnature är med som partner och hjälper deltagare att välja rätt utrustning för multisport.

Annonser

2 reaktioner på ”Världens roligaste multisporttävling?

  1. Ping: Hur sjutton skall jag få ihop det? « Team Propiraya

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s