Anna-Carin Nordin på väg mot Ocean’s Seven

Ocean’s Seven är öppet vatten simningens version av The Seven Summits, där man bestiger det högsta berget på varje av de sju kontinenterna. Ocean’s Seven handlar om att simma sju tuffa simningar, en på varje kontinent där alla kräver en enorm fysiskt och mental prestation. Man ska behärska höga vågor, starka strömmar, brännmaneter och framförallt uthärda simning i kalla vatten, samtliga simningar kräver nämligen att man simmar utan våtdräkt. Förutom den fysiska prestationen kräver simningarna noggrann planering, ekonomiska resurser och support av lokala experter.

Sveriges främsta långdistanssimmerska Anna-Carin Nordin, som representerar HEAD Swimming, ligger på delad 3:e plats i Ocean Seven rankingen med fyra utförda simningar. Hon laddar nu inför den simning som rankas som den tuffaste och mest respekterade bland världens långdistanssimmare. North Channel (Irländska kanalen), en 35 km non-stop simning mellan Irland och Skottland i en vattentemperatur på 12 grader. Simningen beräknas ta runt 13 timmar. Förutom North Channel har Anna-Carin Cook Strait och Tsugaru Channel kvar. Målsättningen är att bli första kvinna att genomföra ”Oceans Seven” en utmaning där de främsta konkurrenterna är Australiensiskan Penny Palfrey och Mishelle Macy från USA.

I skrivande stund har endast en person klarat samtliga sju simningar, det var den fd rugbyspelaren och triathleten Stephen Redmond från Irland som den 14 juli i år blev först i världen att klara utmaningen som består av:

1. North Channel- mellan Irland and Skottland, 
35 km

2. Cook Strait- mellan norra och södra ön på Nya Zeland
, 34 km

3. Molokai Channel – mellan Oahu och Molokai på Hawaii, 43 km

4. English Channel – mellan England och Frankrike, 34 km

5. Catalina Channel- mellan Catalina Island och Kaliforniens fastland, 33,7 km

6. Tsugaru Channel- mellan öarna Honshu och Hokkaido på Japan, 19 km

7. Strait of Gribraltar – mellan Europa and Afrika, 14 km

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s