Sista brevet från Johanna

Kära hjärtaness. Nu börjar fjärilarna av nervositet få frispel i magen för jag tror just att polletten på fullaste allvar har trillat ner. Om mindre än tre (3) dagar kommer jag stå på startlinjen för Ö till Ö.  Nu är det allvar, det har visst gått ett halvår sen jag fick reda på att jag faktiskt ska få köra den där tävlingen som jag har tjatat om lite för mycket och länge om nu, pepp!

Det är svårt att sätta fingret på vad som är så himla skoj med att få springa 5 mil och simma 1 mil tillsammans med 99 andra lag då jag knappt förstår själv varför man vill göra något så jobbigt helt frivilligt. Om jag ändå ska försöka förklara mig på något sätt, så tycker jag att det är löjligt kul att simma och springa, sen är Stockholms skärgård riktigt fint och en ordentlig utmaning gör väl varje mänska glad?

Jag och min teammate Johanna (japp, för enkelhetens skull heter vi Johanna båda två) kompleterar varandra rätt bra, jag är uthållig och en duktig simmare, Johanna är snabb som attan när mat eller mål börjar närma sig och svår att stanna när hon väl börjat springa. Vi kan efter den här sommaren varje liten strandkant i Hellassjön och är kompis med de flesta skogstigar runt om i Stockholm och hoppas att vi är redo. Efter att googlat våra medtävlande några gånger har vi förstått att vi inte är starkast eller snabbast, men med vår gemensamma envishet  och om vi får vara friska och hela så vi tar oss nog från första till sista ön på måndag vi också.

Är man varken störst, snabbast eller starkast har vi bestämt att man får lägga lite extra på prylnörderi som kompensation, så efter massor koppar kaffe och grubblande mellan träningspassen har vi kommit fram till följande:

Närmast kroppen kör vi så mycket merinoull det går. På överkroppen en sportbehå i merinoull från Icebreaker. På fötterna ett par kompressionsstrumpor och ett par trailskor från Inov-8, så att vi inte halkar uppför klipporna. Under dräkten kör vi ett par kompressionstights från 2XU. För att få bra flyt kör vi varsin simvåtdräkt från Head. Jag kör ett par simglasögon från Head och Johannas simglasögon kommer från 2xU. För att få med vatten och annat har vi ett vätskesystem. Väskan fyller vi upp med energi från Enervit.

Det här kommer onekligen bli sjuhelvetes jobbigt och det är som sagt ingen hemlighet att vi är lite (mycket) nervösa för vad som komma skall. Hur det än nu blir kommer vi garanterat ha roligast mellan eventuell kramp och höga vågtoppar, för är det något vi är extra bra på så är det att ha roligt även fast det gör ont och är jobbigt. Vi satsar därför på att vinna kategorin största leenden, önska oss lycka till!

/johanna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s