Fem frågor till Team Ducati, på VM i Adventure Racing

Just nu pågår VM i Adventure Racing för fullt i Frankrike. Vi har ju sedan tidigare med Team FJS på plats, men i sista stund fick vi till ett samarbete med ett renodlat damlag – Team Ducati.

Är ni det första damlaget i VM sammanhang?

Så vitt vi vet är det första laget i ett VM sammanhang. Det är på tiden och det ska bli otroligt spännande.

Är det annorlunda att tävla med ett damlag? Har ni trevligare? Roligare?

Det är klart att det blir på ett annat sätt, i ett damlag blir vi mer jämlika, alla kommer vara starkast och svagast någongång under tävlingen. Det blir ett mer dynamiskt lag på så sätt.
Om vi har roligare är svårt att säga men att vi har roligt är i alla fall säkert. Vi försöker hela tiden ha ett leende nära till hands och lyfta varandra när det är tungt.

Vad har ni för förväntningar på tävlingen? Är det läskigt? Kul?

Jo, visst är det med skräckblandad förtjusning vi ställer oss på startlinjen. Att veta att man kommer utsätta sig för de kanske mest fysiskt slitsamma dagarna i ens liv gör att det suger i magen. Samtidigt är det spännande, roligt och något vi verkligen vill. Vi ser fram emot att uppleva naturen och kontrasterna. Berg, dalar, forsar och allt därtill, det är det som lockar. Att dessutom uppleva det tillsammans som ett team där alla är beroende av varandra lägger en extra dimension på upplevelsen.

Under en så här lång tävling, kommer ni att prata om något annat än själva tävlingen? Vad snackar man om då?

Ja, det är klart. Tankarna kommer i perioder att skena fritt och vi kommer garanterat att fantisera om allt möjligt. Det är ett bra sätt att skingra tankarna och glömma bort vart det gör ont för en stund. Under en så lång tävling händer det mycket i kroppen och man går in och ut, upp och ner i hela känsloregistret. Saker man inte tänkt på på länge kan bubbla upp till ytan, något som kan vara bra att få ur sig. Att hitta på helt fiktiva liv är inte helt ovanligt och efter några dagar kommer oundvikligt fantasier om mat så klart.

Kommer ni att bli osams? Hur hanterar ni konflikter?

Säkert. Vi kommer vara trötta, hungriga, blöta och hela tiden måsta samarbeta. Det är som upplagt för konflikter. Det bästa är att lösa konflikterna medan de fortfarande är små, vi kör med öppna kort och rakt på sak. Konflikter stjäl energi så det är viktigt med kommunikation, att hela tiden prata med varandra. Speciellt när man är trött är det lätt att missuppfatta och det är lätt att saker blir fel. Det blir en prövning som kräver tålamod.
Vi har från start en mycket bra sammanhållning i laget  vilket är viktigt, vi har samma målbild och inställning. Det är en styrka som vårt lag har och jag tror inte konflikter kommer inte bli något stort problem

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s