Brynt vitkålssoppa med Utekocken

Om jag ska äta utomhus brukar det ofta bli ett par hopklämda ostmackor, eller så en påse frystorkad mat. Men det behöver ju inte vara på det viset. Vi samlade ihop ett litet gäng med målet att undersöka vad det går att göra för mat utomhus, på ett friluftskök och med råvaror som kan transporteras. Som ett alldeles eget matlagningsprogram helt enkelt … fast outdoor … och utan budget. Och om vi får känslan att du som läser/tittar gillar detta, summerar vi vad vi lärde oss av detta försök och testar en gång till.

Så alltså, vi hojade alltså ut till ett vindskydd i Nackareservatet för att laga en brynt vitkålssoppa med prinskorv. På ett ungefär behövs det här till en soppa för 3-4 personer:

1/2 vitkålshuvud
2 st gula lökar
smör att bryna i
1 liter vatten
1 hönsbuljongtärning+1 grönsaksbuljongtärning
Timjan, färsk eller torkad
Ett par lagerblad
15-20 kryddpepparkorn
Smaskig prinskorv i bitar

För dig som inte orkar kolla filmen är det bara att göra fonden av vatten och buljongtärningarna. Därefter hackas lök och vitkål i lämpliga bitar för att sedan brynas upp i smöret. Häll på fonden och torkade kryddor och koka ca 20 minuter. I med korven och koka i 10 minuter till. På med lite färsk timjan och servera med en knäckemacka med en skiva god ost. Bon appétit!

Annonser

7 reaktioner på ”Brynt vitkålssoppa med Utekocken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s