Addnature på väg mot Keb Classic

Marknadsavdelningens 13-årspresent till Addnature.

Marknadsavdelningens 13-årspresent till Addnature.

När Addnature fyllde tonåring, fick grundartrion (Klas, Martin och Mathias) en startplats i Keb Classic i present. Keb Classic är en tävling i skidalpinism som rör sig i krokarna runt Kebnekaise fjällstation. Det handlar om att gå upp med lätta alpina turskidor och stighudar under fötterna, pricka in en kontroll, för att sedan åka nedför med samma skidor. Allt så snabbt det bara går. Vi på Marknadsgruppen har förstås varit oroliga att de inte skulle ta utmaningen på allvar, men ibland känns det skönt att ha fel. Helt plötsligt har vi ett lag som består av Addnatures tre grundare och tillika ledningsgrupp.

Grundartrion är några kompisar som under en skidresa till Zermatt bestämde sig för att köra igång med att sälja outdoorprylar på nätet. Efter 13 år tillsammans är de oerhört samspelta – Åtminstone vad det gäller att driva Addnature. Eftersom de inte riktigt är lika samspelta träningsmässigt, återstår det att se om den harmonin kommer att bestå.

Mathias

Mathias Hedström är Addnatures VD och kommer från Västervik från början. Utöver VD-rollen jobbar han också en hel del med inköp. Han gillar att klättra, åka skidor, åka långfärdsskridskor och att paddla kajak. Han är den som hela tiden har koll på siffrorna och har vrålkoll på budgeten. Dessutom är han otroligt svag för att presentera siffror och budgetar på powerpointpresentationer med massor av blinkande animeringar och kreativa övergångar.

Klas

Klas Berggren är Addnatures marknadschef och är född och uppvuxen i Falun. Han har också koll på IT och den dagliga driften. Han och Mathias lärde känna varandra när de pluggade till civilingenjör och läste sista året i Karlsruhe i Tyskland. Även Klas gillar att åka skidor. Han gillar också att springa och cykla. Han gillar faktiskt att cykla så mycket att han alltid kommer med cykel till jobbet, oavsett väderlek. Det ryktas om att han äger en bil, men det är ingen på Addnature som någonsin sett honom köra den.

Martin

Martin Larsson är den enda som från början kommer från Stockholm. Det har han kompenserat genom att flytta till Varberg och driva hela IT-biten och utvecklingen av vår tekniska plattform på distans. Han lärde känna Klas och Mathias genom en gemensam kompis. Även Martin är en skidåkare, men till skillnad från de övriga två är han inte ett dugg förtjust i högpulsaktiviteter. Martin är den av de tre grundarna som vi på Addnature känner minst, men han är ändå den som plockar hem flest skratt när han berättar om IT-avdelningens planer … och jag tror att det beror på helt andra kvaliteter än just innehållet i IT-avdelningens planer.

Trots att alla tre känner sig smått tvingade att genomföra detta, har de börjat se fram mot hela grejen. Ingen av dem skulle klara den prestigeförlust det skulle bli att inte komma runt. Speciellt inte eftersom allt kommer att dokumenteras på film av oss i marknadsgruppen. Och varför har vi då hittat på detta? Ja, räknar vi på marknadsföringsvärdet är det ju förmodligen en brutal förlustaffär. Fast våra kalkyler brukar ju snarare handla om underhållningsvärde – alltså hur pass kul vi har.

2 reaktioner på ”Addnature på väg mot Keb Classic

  1. Ping: Grundarnas träning inför Keb Classic « Addnaturebloggen

  2. Ping: Addnature på KebClassic 2013 « Addnaturebloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s