Addnature på Haglöfs Night Trail Run 2013

Niklas, Johanna och Felix, Addnaturegänget som var med och sprang.

Niklas, Johanna och Felix, Addnaturegänget som var med och sprang.

”Ett terränglopp med pannlampa … som midnattsloppet fast i skogen”, så beskriver Haglöfs marknadsansvarige Carl Hård av Segerstad Haglöfs Night Trail Run. Addnature var på plats, dels för att sälja Haglöfs nya monokroma träningslinje, Intense, och dels för att testa på världspremiären av loppet.

Tiomila slukar otroligt mycket människor och mer än hälften av dem såg skapligt snabba ut i sina tights. Det väcker en inspiration och lust att springa som är svårslagen. När mörkret började falla stod vi i startfållan med löparskorna ordentligt knutna och Nao-lamporna från Petzl finjusterade. Det blev riktigt svårt att stå still. Vi var exalterade över den nya typen av lopp, dels glatt nervösa över att inte riktigt veta vad som väntar och dels lite oroliga över att kanske springa vilse i mörkret. Det blev varsin grop i leran av vårt nervösa uppvärmningshoppande.

Så gick starten. Pannlamporna tillsammans med banans reflexer och färglada band ringlade sig framåt som en glittrande orm genom skogen. Med ljuskäglan från lampan som lockbete framför sig och huvudet inställt på ”lyft högt på fötterna för att inte snubbla” ven vårkvällen förbi, mörkret runtomkring förhöjde fartupplevelsen till nästan det dubbla (att det bara var upplevelse av fart skvallrade löparklockan om när vi gått i mål) och jag minns att jag fnittrade högt när ena foten sögs fast i en lerpöl.

Underlaget var blandat mjukt, stenigt, lerigt, fullt av rötter och helt fantastiskt. Vips dök målet upp. Slutspurten sprangs med ett stort leende på läpparna.  Jag, Niklas och Felix hade gärna fortsatt att springa och vi var förtjusta som små barn, helt eniga om att det här vill vi göra fler gånger! Därför frågade jag Carl på Haglöfs om vi får se en fortsättning nästa år. Inget är klart ännu, men det förs diskussioner. Så vad säger du? Skulle du vilja springa ett midnattslopp i skogen nästa år?

/Johanna

Johanna jobbar med reklamationer på Addnature och är besatt av hårda trailtävlingar, swimrun och triathlon. Här är filmen om Johanna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s