Pure MTB Lappland

Otroligt vacker och utmanande mountainbikecykling i riktig fjällterräng.

Otroligt vacker och utmanande mountainbikecykling i riktig fjällterräng.

OBS! Pure MTB Lappland 2013 är inställt. Vi kör 2014 istället!

För en tid sedan berättade en tidigare kollega, en mycket cykelintresserad sådan, om den bästa cyklingen han någonsin gjort – i Abisko, med cykel upp och nedför fjällstigarna. Det inspirerade oss tillsammans med Camilla från PureFreerideCamp, att bjuda in till vad vad vi tror kommer att bli en magisk cykelhelg i Lappland – Pure MTB Lappland.

Som passionerad mountainbikecyklist kommer du att få cykla de mest fantastiska vandringsleder som finns i Lappland. Med en mountainbikeguide vid din sida kommer vi att snoka upp det bästa som landskapet har att erbjuda en cyklist.

Mountainbike i Lappland, i synnerhet från Abisko och västerut mot Narvik ger dig en storslagen fjällterräng med spännande nedförsbackar och naturliga leder (för alla nivåer). För dem med en hög mjölksyratolerans ges oändliga möjligheter att upptäcka långa, tuffa och mer krävande leder.

Pure MTB Lappland är en helg där du kommer att träffa andra med samma cykelintresse och tillsammans uppleva en underbar natur och dito upplevelser. Konceptet bygger på en genuin och personlig atmosfär där helgens meny av norrländska råvaror ger full energi för att orka morgondagens äventyr. Så häng med oss i september!

Om Pure MTB Lappland

Datum: 12-15 september, 2013

PlatsSTF Abisko Turiststation

Vi bor i stugor om 4 eller 6 personer/stuga med egen dusch och toalett i stugan. Alternativt i tvåbäddsrum med dusch och toalett i korridor.

Resa: Resan t & r bokas på egen hand och du kan åka med tåg eller flyg. Via tåg med SJ till Abisko Tågstation. Via flyg med SAS till Kiruna. Från Kiruna får man ta flygbussen alternativt hyrbil. Det är 10 mil mellan Kiruna och Abisko.

Program:  Finns här.

Utrustning: Det går att hyra cykel på plats under hela campen. Pris 620 kr / deltagare och då har du en cykel under fyra dagar, dvs torsdag-söndag. Ange vid din anmälan till info@pureproductions.se  att du vill hyra en cykel. Ange även din storlek, finns small, medium och Large. Det är ett begränsat antal så först till plats. Cykeln som hyrs ut av STF Abisko är Giant Talon.

Boka plats: Boka din plats via ett mejl till info@pureproductions.se

Ange för- och efternamn, adress, personnummer, mobilnummer och vilket prispaket du vill boka, samt om du är medlem i STF eller inte. Därefter kommer en bekräftelse och faktura till dig från STF Abisko Turiststation.

Maxantal: Årets Pure MTB Lappland är en pilot och har därför ett maxtak på 30 deltagare.

Arrangör: Pure Productions AB

Prispaket/pers:                 Logi:                             STF-medlem           Icke STF-medlem

Small – stuga                        (6-pers/stuga)               3 373kr                              3 659kr

Medium – stuga                   (4 pers/stuga)                3 791kr                              4 086kr

Small – Keron                      (bädd i 5-bäddsrum)     3 426kr                              3 721kr

Medium – Keron                 (bädd i 2-bäddsrum)     3 923kr                              4 218kr

Alla priser inkl. moms. Enkelrumstillägg 711kr på Medium – Keron prispaket.

Prispaket inkluderar:
I prispaketet ingår allt;
Logi tre nätter på STF Abisko Turiststation, helpension hela helgen, sängkläder/handduk, slutstäd och Pure MTB pass. (Flyg- eller tågresa t & r tillkommer)

Pure MTB pass inkluderar:
* Guideinstruktör och guidning 4 dagar
* Deltagande i samtliga aktiviteter i 4 dagar
* Transfer av utrustning och deltagare t & r till samtliga aktiviteter
* Liftkort på Nuolja 4 dagar
* Föreläsningar och bildvisning

12 reaktioner på ”Pure MTB Lappland

 1. Tror det kan bli svårt med cykel på tåget. Då SJ inte tar cykel på tåget. Ni kanske skulle göra en deal med SJ om det. Annars ett riktigt nice upplägg.

 2. Hej!
  Vi har cyklar att hyra på plats, bara vi vet om detta i förväg. Är du intresserad av att vara med så meddela vid anmälan at du önskar hyra cykel så bekräftar vi det tillbaka vid din bokning.
  Mycket välkommen!!
  /Camilla

   • Hej!

    Jag har inte fått slutpriset ännu från Leverantören för hyran på cykel, men vi kommer att ta ett pris för att hyra cykel över hela helgen. Det kommer landa på en kostnad mellan 500-700 kr har de sagt. Men så snart vi fått fast pris så lägger vi ut det här på bloggen.

 3. En sagolik upplevelse som jag rekommenderar alla. Själv trampade jag där en hel vecka förra sommaren på alla tänkbara leder. Enligt lokala uppgifter var jag först att ta MTB syd-västra vägen från Låktatjåkko till Abisko, kantat av vattenfall och branta stup där jag fick bära. Skulle vara vart ni kommer trampa :)

 4. Jo, visst går det att trampa cykel i Abiskodalen! Har själv trampat uppför Keronbacken en bit in i dalen (dock vintertid) men vid fint väder är det en enastående unik upplevelse att färdas på två hjul i dessa trakter! // -Tomas…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s