Kilimanjaro med rullstol

Titt som tätt kommer det in frågor om samarbeten till oss på Addnature. Ibland kommer det in projekt som vi bara känner att de måste bli av, och att vi vill hjälpa till så mycket vi kan. När Lasse ”Lövis” Löfström och hans kompis Peter Reinebo kom och hälsade på oss i våras och berättade om sitt toppförsök på Kilimanjaro, var ett sådant tillfälle. Tillsammans representerar de Team Olivia och så här presenterar de sig själva:

Lasse Löfström

Lasse Löfström

Lars ”Lövis” Löfström, 58 år, är utbildad idrottslärare med en lång bakgrund som landslagsaktiv i bl a rullstolsbasket och friidrott. Arbetar med rehabilitering av patienter med neurologiska skador/sjukdomar på Olivia rehab och på Olivia assistans i Danderyd. Jag lever tillsammans med min Susanne och barnen på Lidingö. För två år sedan genomförde jag ett projekt ”Inclusion Tour 2010”, genom att köra rullstol från Casablanca, Marocko till Stockholm, 630 mil på 5 månader i en standardrullstol.

Peter Reinebo

Peter Reinebo

Peter Reinebo, 54 år, är utbildad idrottslärare med en lång bakgrund inom svensk idrott, bl a  basketbollcoach, SISU och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Reser mycket och gärna både privat och i arbetet som verksamhetschef på SOK. Jag lever tillsammans med min fru Ann i Gröndal och fyra ungdomar. Tycker mycket om natur och livet på sjön.

Det här är alltså två vänner som i många år längtat efter att bestiga Kilimanjaro. Som har suttit vid bergets fot och drömt om ett otroligt äventyr! Förstås ett ganska annorlunda äventyr när en deltagare använder rullstol.

Här på Addnaturebloggen kommer vi att följa Lasses och Peters speciella upplägg på resan och bestigningen. För att klara det hela behöver de en bra bergsguide, finurliga lösningar och tekniska innovationer. De vill göra detta äventyr tillsammans, som en symbol för vänskap, samarbete, ett aktivt liv samt att visa på ”stora möjligheter” även när man använder rullstol! De kommer att genomföra äventyret i sep 2013. Och här på Addnaturebloggen kommer vi att få följa med så gott det går.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

 

 

Annonser

4 reaktioner på ”Kilimanjaro med rullstol

  1. Ping: Kilimanjaro med rullstol – Förberedelserna | Addnaturebloggen

  2. Ping: Kilimanjaro med rullstol – på väg mot toppen efter förberedelser och träning | Addnaturebloggen

  3. Ping: Nordströmsdag | Melinez

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s