Lavinutbildning bara för tjejer

Mitt namn är Anna Karlström och jag ska här som gästbloggare berätta för er om hur alla skid- och snowboardåkande tjejer har världens chans till att få plats på en riktigt schysst lavinutbildning för tjejer i december genom InspireUs och Addnature! Jag kommer snart att komma till nyttan med utbildningen…men idag fattar jag pennan även för Caroline Strömberg & Rebecka Eriksson och vill först passa på att berätta för er om varför vi startade InspireUs, en plats för tjejer inom action- och livsstilssporter att ta plats!

61569_359742060809230_2071518348_nI en djungel av killar som syns på forum och gör stora saker på film och i sociala medier så saknade vi en plats för oss tjejer att upptäcka och bli peppade av varandra. Det är så mycket roligare att se en film och känna att ”det där tricket som hon gör, det vill jag också kunna i slutet av säsongen!” Som tjej är det många gånger lättare och roligare att relatera till och bli inspirerad av andra tjejer helt enkelt. Vi startade den kollektiva bloggen inspireus.se med tanken att vem som helst ska kunna lägga upp material som de själva filmat eller fotat och vill dela med sig av till andra. Vår strävan är att tjejer ska våga och FÅ ta en naturlig plats inom actionsport-scenen för de sportutövare som de är.

Själva hör vi till den klick av människor som låter våra intressen definiera vår person snarare än vad vi råkar jobba med för att finansiera dessa intressen. Åkning i lössnö, i skog och på stora berg är det bästa vi vet, och InspireUs jobbar för att fler tjejer ska få chansen att uppleva den lycka vi själva känner i dessa element! Även fast vi gärna pratar hur länge som helst om hur fin åkning vi hade igår eller vad vi är peppade på i vinter så känner vi också att vi vill ta vårt ansvar att informera om farorna vid offpist-åknig. Själv kan jag räkna upp alldeles för många vänner som har varit med om och på olika sätt blivit drabbade av lavinernas totala brutalitet. Tyvärr är jag inte heller speciellt unik i det avseendet. Därför är vi så sjukt glada att äntligen kunna erbjuda en gedigen lavinutbildning till tjejerna på berget! Att få göra det i samarbete med AddnatureSkiers Left och Mammut känns superkul!

Varför vi enbart riktar oss till tjejer är för oss självklart. Våra samlade erfarenheter säger att vi tjejer ofta behöver lite extra kött på benen för att våga stå upp för våra åsikter och framförallt för att kunna säga ifrån när en situation inte känns ok. Att som tjej kunna vara den som i en grupp har den största kunskapen inom lavinsäkerhet hoppas vi ska kunna öka självkänslan och säkerhetstänket för dessa tjejer och förhoppningsvis också förhöja åkglädjen!

Om du själv eller någon du känner vill ansöka till utbildningen så kolla in girlsdayout.se eller inspireus.se och skicka iväg en anmälan så fort som bara den enligt anvisningarna. Utbildningen är gratis men den här gången kan vi bara erbjuda 8 platser, men vi tror och hoppas att engagemang kring lavinsäkerhet i sociala medier som tex  ”likes” och ”shares” är tecken på att lavinsäkerhet uppmärksammas!

Och oavsett om du kommer med som en av deltagarna på kursen i december eller inte så är det dags att se över din lavinutrustning. Ut och träna! Det är kul med transceiver-jakt!

Ses vi inte på kursen så ses vi på berget! Kanske vi rent av träffas när InspireUs gästar Addnatures SafeRide Lavinkväll i Stockholm 27 november? På återseende, hoppas kunna dela med mig av lite tips efter tjejernas lavinutbildning också!

/Anna

En reaktion på ”Lavinutbildning bara för tjejer

  1. Ping: Lavinkurs i Åre bara för tjejer | Addnaturebloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s