Så gjorde vi en Kaskbike

2014-10-23_Bikester_0015 (1)

En cykel för skidåkaren. Ja varför inte? Vi gillar annorlunda projekt och sköna människor. Utifrån den grundfilosofin skapar vi olika projekt och samarbeten. I våras genomförde vi ett samarbete med artisten och atleten Petter som mynnade ut i en specialdesignad Fixie Inc-cykel. Det var så kul att vi ville göra ett cykelprojekt till. I åtanke fanns skidåkaren Sverre Liliequist. Målet var att skapa en Kaskbike. Sverre nappade direkt och nu var det bara att tillsammans börja med designen och alla detaljer.

2014-10-23_Bikester_0101Cykelprojektet med Sverre utgick från hans pro model skida: Extrem Opinon, som han hade gjort i samarbete med Åre Skidfabrik. För att passa med skidorna och vintermiljö behövde vi ha en cykel som fungerar i det elementet. Vi beställde därför en fatbike från Bikester. En fatbike har överdimensionerade däck, breda fälgar och är designad för att användas i mjuk terräng som sand och snö. Perfekt!

Fatbiken vi beställde är helsvart från början så när den levererades skickade vi iväg ramen direkt på stripning. Dekalerna är direkt hämtade från skidorna och förutom de igenkännande svarta och vita ränderna är även grafikdetaljerna med.

Själva grundidén med att kunna cykla med sina skidor till och från backen kräver något slags skidställ. Skidställ för cyklar hade vi inte hört talas om, surfställ däremot. Det tänkte vi att vi lätt kan anpassa för skidor istället och lade en beställning från Hawaii. Själva stället fäster man i sadelstolpen och via en båge går det en bit utanför cykelramen så att benen är fria att trampa runt. För att pimpa surfstället i samma design som ramen och skidorna beställde vi och satte på svart och vit styrlinda.

Framtill adderade vi en fast cykelkorg så att pjäxorna också kan transporteras enkelt med cykeln. Ett sportigare bredare styre sattes på och originalsadeln byttes ut till en fin Brooks Flyer Classic sadel. Som pricken över i:et är Kaskbike utrustad med en blåtandshögtalare från JBL. Den satte vi i en flaskställshållare och sen är det bara att kräma musik från sin Smartphone.

Voila, plötsligt hade vi en Kaskbike!

2014-10-23_Bikester_0029Sist men absolut inte minst, projektet har även ett gott syfte. Sverre, Bikester och Addnature har sedan tidigare kontakt med tjejerna bakom InspireUs. InspireUs är en plattform styrd av tjejer och för tjejer, inom action- och livsstilssporter. Förra året arrangerade de en lavinutbildning och det blev en succé. I år får de stöd genom att Kaskbike kommer att auktioneras ut och pengarna går till deras lavinutbildningar för tjejer. Auktionen kommer att avslutas den 27 november klockan 13.33 och vill du inte bygga en egen Kaskbike är det bara att buda här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s