Nytt samarbete med Kristin Larsson, en av Sveriges hårdaste Multisportare

KristinLarsson

1. Hur ser ett miniporträtt av dig ut?

Uppvuxen på längdskidor i Överkalix. Älskar att tävla, träna och utmana mig själv. Pannbenet är min största muskel och jag kör mer på styrka och envishet än teknik. Senaste fyra åren har jag i laget FJS Adventure Racing fokuserat på världsserien i Adventure Racing (AR) där vår bästa säsong resulterade i en 4e plats på världsrankingen. Största meriterna finns framförallt inom multisport med SM-guld, pallplatser på HÅEC och en 6e resp. 7e plats på VM 2012 och 2013 men jag gillar också bergslöpning och har bl.a vunnit Everest Ultra, BAMM70, Tjurruset och har en 7e plats från VM i Ultra Trail Running 2009. Tävlar även lite i Surfskipaddling och blev uttagen att representera Sverige i VM 2013.

2. Vad fick dig att börja med Multisport och vad är det som gör att du brinner för detta?

Jag fick chansen att göra ett snabbt inhopp på en tävling 2003 och tackade ja utan att ha någon större koll på vad sporten innebar. Lånade ihop all utrustning och på tävlingen var det premiär för mig med cykelskor på fötterna och första gången jag hade en klättersele på mig. Firade 47m nedför Öreälvsbron och gjorde massor av SPD vurpor men jag blev totalt såld! Började träna för multisport efter detta. Att det var just AR jag blev intresserad av berodde från början på att jag var nyfiken på och ville uppleva de sleepmonster som uppstår vid extrem sömnbrist.

Fick från start chansen att tävla med bra lag (Iksu och Sweco) som hade mycket erfarenhet och lärde mig otroligt mycket under resans gång. Första AR tävlingen var beryktade Le Grand Tour i Värmland 2008. Vi var ute i tre dygn och jag paddlade första natten med paddeln uppochner, kraschade med cykeln och fick en spricka i revbenet och åt enbart röda och gröna godisar men vi gjorde en bra tävling och jag fick mersmak.

Idag är inte sömnmonster något jag eftersträvar och jag har betydligt större respekt för de distanser och utmaningar vi ställs inför jämfört med för 10 år sedan. Det som driver mig är ändå jakten på nya utmaningar. Jag skulle aldrig paddla en klass4 fors för skojs skull, jag skulle inte klara av att fira mig 100m nedför en klippa om det inte var tävling och jag skulle inte kunna pressa min kropp att prestera i sex dygn om det inte var för mina lagkamrater och vårt gemensamma mål att klara av banan så snabbt som möjligt.

3. Ditt bästa äventyr, vilket är det?

Alla expeditionstävlingar är ett äventyr, oavsett om tävlingen går i Värmlands skogar, i Amazonas eller i djungeln på Borneo. Vi tävlar ofta på exponerade områden på naturens villkor och det gör att det inte går att förutse vad som kommer hända. I vår sport är det knappt några prispengar men de minnen och upplevelser vi får med oss från varje tävling slår allt annat.

Starkaste minnet har jag från en av mina första expeditionstävlingar 2009; Explore Sweden Monster Atlantic to Baltic. Vi startade i Å längst ut på Lofoten och gick i mål i Piteå 6 dagar senare. Den tävlingen innehöll allt; mäktiga berg, kalla fjordar, en natt i rapadalens delta på luftmadrass i glaciärvattnet, midnattssol, oväder, kamp för livet och framförallt en enorm lagprestation.

4. Vad har du alltid med dig när du Tävlar?

Obligatorisk utrustning. På en AR-tävling kan utrustningslistan ibland vara två A4-sidor lång och då vill jag helst inte bära med mig ett gram extra.

5. Din favorit outdoor-pryl, vad är det för något?

Jag är inte någon prylmänniska. Totalt ointresserad av prylar. Jag har hellre har med mig ett par löparskor i ryggan än verktygskit när jag är ute och cyklar för att det är enklare att springa hem än att börja meka med cykeln.

Men sedan nio månader tillbaka är det en pryl som hängt med mig väldigt mycket. En Thule Chariot CX1. Bästa prylen för en föräldraledig morsa som vill ta sig ut i skogen!

6. Vilken spännande utmaning har du på G?

Att lyckas kombinera tävlande i multisport, trailrun och swimrun på hög nivå samtidigt som jag håller en elitsatsande sambo och barn nöjda och glada.

7. Favoritplatsen på jorden, vilken är den?

Trivs bäst på väg uppför ett berg eller med mjölksyra på en norrlandsmyr.

8. Hur lyder ditt motto?

Kör bara!

9. Addnature, vilka är vi för dig?

För en som tävlar i en av de största prylsporterna men själv inte är jätteintresserad av prylar är det otroligt skönt att kunna gå tillAddnature och där träffa personal som är intresserade, själva är aktiva och förstår vad jag är ute efter (även när jag ibland själv inte vet). Så Addnature för mig är inte bara prylar utan också mycket ”knowhow”. Jag kan lita på säljarna att jag får det just jag behöver eftersom personalen själva är entusiaster.

10. Var kan hittar vi dig i sociala medier

Websida: www.kristinl.se

Instagram: kristinl.se

11. Övriga sponsorer?

AccessRehab www.accessrehab.se

Nordic Kayaks www.nordickayaks.se

Head Swimming www.head.com

X-kross www.x-kross.se

Specialized www.specialized.com

Cykloteket www.cykloteket.se

Annonser

2 reaktioner på ”Nytt samarbete med Kristin Larsson, en av Sveriges hårdaste Multisportare

  1. Ping: Ulvjakten 2015 – premiären avklarad. Vilken succé! | Framgångsexpert

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s