Addnature vännerna drog till Norge med Fjord Cruise Adventures

Ska man gå på tur är det såhär det ska gå till

Ett riktigt gött och lite småstressat gäng bestående av Calle R, Johan J, Per J, Sverre Liliequist, Petter, Michaela och mig själv checkade in på Arlanda för att flyga till Ålesund. Där väntade båten Gåssten på oss, en svensk gammal minröjare från tidigt 70-tal som blivit ombyggd av kaptenen Sven. När vi kom på båten var det en snabb säkerhetsgenomgång för att sedan komma iväg och undvika en storm och åka ca 5 timmar söderut till Saebo, Hjorundfjorden. När vi lämnade Ålesund så var det väl kanske inte det bästa vädret och jag har inte direkt några sjöben men miljön som vi rörde oss i gjorde att det mesta glömdes bort. Toppar likt alperna på runt 1500m som mynnar ut i fjordarna är inte något som man är van vid. Det är svårt att beskriva hur vackert det är och bilderna nedan gör det inte riktigt rättvisa men hoppas ni får en uppfattning om hur det var. Vår första tur skulle gå till Skårasalen, tydligen inte bara vi som hade den iden… Absolut ingenting negativt med att det var säkert 100 personer till som skulle upp den dagen, snarare sjukt roligt att se vilken kultur det är kring toppturer i Norge. Dom fick kanske till och med sig ett gott skratt av att se sjöblöta ”party svensker” kämpa sig upp. Var sjukt varmt bitvis på vägen upp men vår guide Oskar från Uteguiden lyckades göra en deal med ett gäng så att vi fick första spår ner på en nordsida där Gåssten låg och väntade på oss. Att stå och stirra ner från en topp på 1500möh i strålande sol och se båten vänta på oss långt där nere är känsla som jag hoppas på att få uppleva snart igen!

Märker att jag har problem att sätta ord på denna resa så har några bilder nedan. Men vill avsluta med att tacka Addnature som gjorde denna resa möjlig och besättningen på Fjord Cruise Adventures, Oskar på Uteguiden och gänget för den bästa påsken!!

1. Hjorundfjord och Saeboviken där båten var parkerad under vår påskhelg.

1

2. Lite osäker på hur vädret skulle bli…

2

3. Helt sjukt att se bergen stiga rätt upp ur havet

3

4. Magiskt fin soluppgång första morgonen!

4

5. Början på turen till Skårasalen
5
7. Stod för det mesta och tappade hakan med dessa vyer!
7
8. Sverre lägger några svängar på väg ner till båten
8
9. Soluppgång dag två. Helt ofattbart vilken tur med vädret vi hade!
9
10. Vyer, vyer och åter vyer. Går som sagt inte beskriva..

10

11. Dag två. Här var det lite skillnad mot första dagen. Helt själva och på väg upp till det som skulle visa sig vara helt magisk snö!
11
12. Ja, vad kan man säga.
12
13. 1400 höjdmeter ner till vattnet!
13
14. Slut på ord…
14
15. Skulle kunna tänka mig en ”Hytta” i den där miljön
15

 

 

2 reaktioner på ”Addnature vännerna drog till Norge med Fjord Cruise Adventures

  1. Hjørundfjorden er magisk – ja hele området dere var i, er magisk. Jeg har bare vært der på sommeren, men våren er minst like vakker der oppe. Kjempefine bilder! Koselig at dere tok turen over til Norge da :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s