Exponerad vandring i Dolomiti di Brenta

P1010876

På morgonen kunde dimman ligga så tät att vi knappt såg topparna. Foto: Privat

P1010900

Minst sagt mäktiga vyer! Här har vi precis gått ned från det karga stenlandskapet vid Pedrotti där dimman låg tät. Foto: Privat

P1010953

Sara (@outdoortjej) njuter i solen efter att ha startat dagen med en nätt stigning på 1100hm. Foto: Privat

P1010978

Livet är inte bara hårt… Foto: Privat

P1010888

En av de längsta och brantaste snöpassagerna vi gjorde. Den ursprungliga rutten var mer exponerad och den fick vi välja bort eftersom vi inte hade stegjärn och yxor till alla. @johanniska ser rutinerad ut. Foto: Privat

 

DSC01774

JAAAAAA! Vajer och små små steg med några hundra meter fall nedanför. Nära-livet-upplevelse! Foto: @pepsadventures

P1010836

Med sele och via ferrata-kit känner man sig säker på väggen. Foto: Privat

P1010803

Jag trivs i Dolomiterna! Foto: Privat

Vad: Vandring och via ferrata.
Var: Brenta i Italienska Dolomiterna.
Ta sig dit: Flyg till Bergamo, hyrbil till skidorten Madonna di Campiglio.
Kom ihåg: Gott om euro i kontanter för mat och boende i bergsstugorna, solglasögon och solskydd.

Bäst: BERGEN, den varierande naturen med allt från karg klippa och snöfält till vacker Heidi-äng med starkt lysande blommor som frodas i den mineralrika jorden i dalarna, murmeldjur och bergsgetter, sällskapet, att jag inte fick svindel av klättermomenten, lyxigt kaffe.
Sämst: Att vi behövde klättra över taggtråd, simma genom nässlor och saxa över säkerhetskontrollerna för att hinna med flyget hem. Men det beror ju bara på att det var så bra att vara där – och är en annan historia!

I packningen:
Handskar (för att hålla i vajer), ihopfällbara stavar, klätterhjälm, sele + säkringskit, lätta vandringskängor, långärmad tunn merinotröja, buff, tunn mössa, linne/kortärmad t-shirt, extra merinounderställ, regnjacka, regnbyxor, långa vandringsbyxor, shorts, tjockare förstärkningströja/tunn dunjacka, extra strumpor och underkläder (tunn merino eller merino/silke t.ex.), keps, flipflops.
Reselakan, microhandduk, pannlampa, vattenbehållare (platypus 2L + 1,5L med slang).
Kompass, karta, litet första förband, mobil och laddare för utomhusbruk.
Snacks/nödenergi att ha på vägen.
Solglasögon och solkräm.
Pass, kort och kontanter, flygbiljett.
Bonus: stegjärn och alpinyxa, klätterrep, Spot, anteckningsbok och penna, kamera/action-cam, badkläder för spontandopp i Garda-sjön på vägen hem, rent ombyte om du vill vara snäll mot dina medresenärer, löparskor – för att du inte kan låta bli att springa lite.

Av utrustningen så är jag denna gången extra nöjd med mina vandringskängor från The North Face som inte gav något skav trots att de var helt nya, de fantastiska lätta löparstavarna från Black Diamond som jag spanat länge på och så min nya sommarfavorit, farfarströjan i merino/silke från Houdini. Den superlätta alpinselen från Black Diamond gjorde också ett bra jobb och den är dessutom guld att ha i handväskan till vardags (för oss som tyvärr inte har bergen som vardag) om du har tendenser till spontanklättring…

Reser ni flera är mitt tips att bara resa med handbagage och checka in ett gemensamt bagage med klätterutrustning och sådant man inte får ha i handbagaget (stavar kan vara lite kinkigt och så allt vanligt som vätskor, explosiva ämnen etc).

Jag kommer gärna tillbaka till Dolomiterna både för vandring, gärna med mer alpina inslag nästa gång, klättring och traillöpning. Det finns ju dessutom väldigt mycket mer att upptäcka än det jag sett! Mer bilder från resan hittar ni på min Instagram.

Nu närmast väntar några härliga dagar hemma i Stockholm, en sväng till Gotland  i helgen och sen Bryssel med en spännande avstickare (med många höjdmeter) som jag kommer att skriva mer om…

Hör gärna av er till trailsofpassage@gmail.com om ni vill ha fler tips för en liknande resa!
Denna gång får jag tacka min vän Peppe för initiativ, ruttplanering (som vi som vanligt inte höll) och bra shottis-steg.

Ta hand om er!

Amanda
@trailsofpassage

Brenta

Oändliga stigar. Foto: Privat

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s