En inte så jobbig sommar i Kanada.

Den här sommaren har verkligen varit jobbig. Jag har varit tvungen att göra en långflygning över Atlanten, kånka på två cyklar i bagaget, cyklat mig helt svettig på massa nya stigar och ätit alldeles för många hamburgare. Och om det inte vore nog så har det varit upp emot 35 grader! Vad man måste ta alltså!

Skämt åsido, jag har en väldigt bra sommar i British Columbia, Kanada. Jag och min sambo Steve spenderade första tiden i Squamish, som har ett stignätverk i toppklass. Brant, tekniskt, blandat med fartfyllt flow – det är bara att välja och vraka. I tillägg är skogen fantastiskt vacker med femtio gröna nyanser som skulle göra Kermit grönare av avundsjuka.

bild 1Mossig skog i Squamish.
bild2Från Squamish är det ca 45 min till Whistler och ännu närmare har man fina dagsutflykter. Bland annat cyklade vi upp till Elfin Lakes. Nästa gång får det bli en övernattning på tältplatserna.
bild3 Vacker utsikt vid Elfin Lakes. 
bild4 Steve och Dean kollar bästa linjen ner vid Britannia. Vid närmare eftertanke var det alldeles för sketchy så vi tog alla den enklare vägen runt. 
bild5 Skogsbränder. Redan i juni hade B.C. fyrdubblat antal bränder jämfört med hela sommaren året innan. Från en dag till en annan såg vi knappt solen längre på grund av all rök.
Bild6Det är svårt att inte falla pladask för naturen i British Columbia. Träden och bergen är magiska och stigcykeln är det perfekta redskapet att ta sig runt och uppleva allt på nära håll (kan även inkludera möte med björn).  
bild7
bild8På väg uppför innan vi får åka nerför. 

bild9När det närmade sig Crankworx flyttade vi in till Whistler. I två veckor hade vi det här flådiga boendet!bild10Whistler Mountainbike Park är ett mecka för downhillcykling. Vill du utveckla din cykling gör du det garanterat här! bild11En klassisk syn framför styret i BC: slick rocks och brant terräng. bild14Efter sol och värme kom några dagar av kyla och regn. Robin och Niklas Wallner hade precis landat när vädret vände. På toppen av Top of the World var det nu endast 3 grader. Efter några minuters cykling var fingrarna så kalla att vi fick stanna och värma oss på klassiskt vis, i brallan. 

bild12Festivalen Crankworx drar igång. Fullspäckat schema med tävlingar i allt från pumptrack, downhill till slopestyle. 

bild13Först ut var deltävling #6 i Enduro World Series som jag skulle vara med på. Det blev en lång dag med 5 specialsträckor och totalt 4,270 meter utförscykling.  bild15Ett av mina favoritevents under Crankworx – Whip Off World Championships! Avslappnat event där publik och åkare möts och har lika skoj. Stora hopp, många high-fives, mycket action och den som gör den fetaste whipen vinner (kortfattat: har störst vinkel sidledes och tar tillbaka den innan landning). 

bild16Bergen tär på kropparna och cyklarna, så några vilodagar ibland är viktiga. Sjöarna det perfekta sättet att spendera en lugn dag på. 
IMG_8536
Until next time – ha skoj ute på stigarna!
/Lina Skoglund
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s