Addnature och Bikester Friends

Våra Addnature Friends älskar äventyr – precis som vi. Som ambassadörer förmedlar de tillsammans med oss vår brinnande passion för det moderna friluftslivet. Genom sin livsstil och sina utmaningar sätter de våra produkter på prov och inspirerar med sina erfarenheter och upplevelser förhoppningsvis våra kunder till nya äventyr och utmaning.

Vi uppdaterar sidan löpande med de Addnature Friends vi jobbar med.

Petter AlexisPetter Alexis Askergren – ett miniporträtt

Artist, mångsysslare och entreprenör. Äventyrslysten träningsfreak på äldre dar då jag insett hur kul det är med aktiviteter och det väger också upp bra mot mitt yrke samt att jag älskar att få ständigt bryta normen.

Petters svar på våra frågor om äventyr och träning.

RasmusRasmus Regnstrand – ett miniporträtt

Det började nog som en nyfikenhet inför en sport som knappt fanns. Konceptet att ta sig från punkt A till B med samma utrustning kändes lockande och jag tycker fortfarande det är ett väldigt tufft och fint sätt att röra sig. Sedan jag slutat räkna kakelplattor i bassängen (Läs: bakgrund som elitsimmare) så är det väldigt viktigt att träning är kombinerat med njutning och nöje. Det är därför väldigt kul att få träna i naturen.

Rasmus svar på våra frågor om äventyr och swimrun

 

Simon BörjesonSimon Börjeson profilbild – ett miniporträtt

I grunden simmare som på senare år har upptäckt tjusningen av att lämna badhuset och ge mig ut och uppleva naturen. Land och hav, springandes och simmandes. På skidor, bräda och i båt. Jag har alltid haft ett behov av att utmana mig själv och pusha gränser både fysiskt och mentalt. Av nån anledning så nöjer man sig inte – vill ha mer, större och tuffare. Detta till trots de ”aldrig-mer-aldrig-mer-aldrig-mer”-tankarna som alltid infinner sig på tävlingar nån gång i mitten av banan. Sedan förra året har jag också tagit steget att bli tävlingsarrangör i och med lanseringen av Rockman Swimrun i magiska Lysefjorden, Norge. Fantastiskt kul!

Simons svar på våra frågor om äventyr och swimrun

bild (3)Johan Jonsson – ett miniporträtt

Jag växte upp i Malung, Dalarna. Alla möjliga sporter mynnade ut i någon halvdan satsning på alpin skidåkning. Efter skidgymnasiet kunde jag dock konstatera att jag inte var på väg in i världscupen direkt, så jag sadlade om och började köra puder. Rivningsarbete och asbestsanering i Oslo varvades med säsonger i Engelberg och ohälsosam alkoholkonsumtion. När supandet minskade gick skidåkningen bättre vilket uppmärksammades av The North Face som 2008 signade mig till deras internationella team. Sedan dess har jag levt på skidåkningen och någon form av sidobusiness som journalist (och nu även chefredaktör för www.alpinkultur.se).

  Johans svar på våra frågor om äventyr och skidåkning

20140731 Amanda MannervikAmanda Mannervik – ett miniporträtt

Första gången jag sprang AXA Fjällmarathon (2012) öppnade sig en ny värld för mig. Innan det hade jag inte ens fjällvandrat och tyckte att Lidingöloppet var terräng. Tacksam! Alltså. Folk frågar mig ofta varför jag springer. Jag har gjort en plansch med anledningar. Kanske laddar upp den på bloggen sen!

Amandas svar på våra frågor om äventyr och trailrunning

Michaela Fröstad Askergren – ett miniporträtt

Träningen har alltid varit högt prioriterad i mitt liv och utöver skidåkningen så spelar jag idag också golf, styrketränar, springer, dansar karneval samba, cyklar downhill och crosscountry. Under det senaste året har jag utmanat mig själv i lopp som obstacle race, swimrun-tävlingar, New York-maraton och cykeltävlingen Grand Fondo i både New York och Rom. Det fantastiska är att jag gör allt detta tillsammans med bästa vän och make Petter. I år ska vi dessutom arrangera ett lopp tillsammans – så checka in kosterswimrun.se!

Michaelas svar på våra frågor om äventyr, skidåkning och träning.

Port 4 Olof Larsson – ett miniporträtt

27 år, uppvuxen i Duved, bor i Åre med fru och hund, åker skidor, spelar/spelat golf, klättrar och ska börja cykla. Mångsysslare på sommaren.

Olofs svar på våra frågor om äventyr och skidåkning.

WCh_Hafjell_Seeding-0120Hanna Jonsson – ett miniporträtt

Jag har alltid varit sportintresserad och hoppade länge runt mellan olika sporter tills jag på måfå snubblade på mountainbiking när jag skidsäsongade i Whistler. Sen dess kretsar mitt liv, mina tankar och mina drömmar kring cyklar. Jag har rest runt mycket i Europa på somrarna och både jobbat med cykelevent och tävlat i bland annat Enduro World Series.

Hannas svar på våra frågor om äventyr och MTB.

Lina Skoglund, Foto: PPFoto.se

Lina Skoglund – ett miniporträtt

Jag har alltid hållit på med sporter men cyklingen kom in senare i livet. Nu är det ungefär 13 år sen som jag började cykla mountainbike. Jag kände snabbt att det passade mig och jag tycker att jag har haft en bra utvecklingskurva. 2006 köpte jag en freeridecykel och började cykla utför. Som den tävlingsmänniska jag är så köpte jag mig en riktig downhillcykel året efter och började tävla downhill direkt.

Linas svar på våra frågor om äventyr och downhill.

Portrait of Mattias Fredriksson in Åre, Jämtland, Sweden. Mattias Fredriksson – ett miniporträtt

Jag heter Mattias Fredriksson och jobbar som fotograf och journalist med bas i Åre. Här har jag bott sedan 1997, men ursprungligen är jag smålänning. Lärde mig åka skidor strax efter jag började gå – sensationen kom då jag gled på träskidor i backen ner mot sjön hemma i Sandsbro, utanför Växjö. Vår granne var skidlärare så jag hakade på han och blev riktigt taggad. Tack och väl så blev den där första sensationen att glida på snö något jag kunde omvandla till ett yrke, med kameran och pennan i högsta hugg. Nu har jag varit fotograf och journalist i 20 år, åker skidor drygt 100 dagar varje vinter, lika många cykeldagar blir det också och jag får se världen samtidigt.

 Mattias svar på våra frågor om skidåkning och äventyr.

per_slide141Per Jonsson – ett miniporträtt

Växte upp i Sveriges nordligaste stad, Kiruna. Så som alla andra killar som föds i den lilla gruvbyn började jag spela hockey. Hockey var mitt liv med målet inställt på NHL. Men vid 19 års ålder behövdes en paus från tunga benböj och bussåkande över hela Sverige. Jag åkte till Kanada för att göra en ”säsong”. En ny värld öppnades och jag insåg att jag förutom att     vara rätt duktig på hockey även var en helt okej telemarksåkare. Väl tillbaka i Riksgränsen efter säsongen i Kanada skulle några äldre grabbar ner till Funäsdalen på SM. Jag fick en startplats och efter två dagars tävlande stod jag överst på pallen och kunde titulera mig som  svensk mästare.

Pers svar på våra frågor om äventyr och skidåkning.

Swatch Freeride World Tour by The North Face 2014Reine Barkered – ett miniporträtt

32 år, född och uppvuxen i Duved/Åre med skidor på fötterna. Efter en kort karriär i alpint i ungdomen så halkade jag över på Freeride och Big mountain skiing där jag nu tävlar i Freeride World Tour. När jag inte gör det så är jag mycket ute i skog och mark på olika turer och har det senaste året fastnat ordentligt för XC-cykling och lite klättring.

Reines svar på våra frågor om äventyr och skidåkning.

bea30Beatrice Amundsson – ett miniporträtt

Jag är född och uppvuxen i Härjedalen. Där föll det sig rätt naturligt att skidåkning blev en stor del av mitt liv – både utför och på längden. Jag fastnade dock för längdskidåkningen och tävlade under nästan 10 år men övergick sedan till att tävla i skidskytte. Har alltid tränat och tävlat. Spelade hockey och fotboll, hoppade backhoppning, åkte rullskidor, tränade/tävlade i löpning. För några år sedan hamnde jag i triathlonträsket och där är jag fast nu. Det är fantastiskt att man kan få utöva tre sporter i en och samma tävling.

Beatrices svar på vår frågor om löpning, triathlon och äventyr.

Annonser

2 reaktioner på ”Addnature och Bikester Friends

  1. Ping: Addnature Friends! | BEATRICE AMUNDSSON

  2. Ping: Michaela Fröstad Askegren | Addnaturebloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s