Beatrice Amundsson

bea30

Hur ser ett minporträtt av dig ut?

Jag är född och uppvuxen i Härjedalen. Där föll det sig rätt naturligt att skidåkning blev en stor del av mitt liv. Både utför och på längden. Fastnade dock för längdskidåkningen och tävlade under nästan 10 år. Övergick sedan till att tävla i skidskytte. Har alltid tränat och tävlat. Spelade hockey, hoppade backhoppning, spelade fotboll, åkte rullskidor, tränade/tävlade i löpning. För några år sedan hamnde jag i triathlonträsket och där är jag fast nu. Trivs riktigt bra där. Det är fantastiskt att man kan få utöva tre sporter i en och samma tävling.

Vad fick dig att börja med triathlon, löpning och all träning och vad är det som gör att du brinner för detta?

Jag är uppvuxen i en riktigt idrottstokig familj. Så det föll sig väldigt naturligt för min del att börja idrotta. Jag har alltid gillat att träna och tävla. Att hitta nya utmaningar. Att hela tiden jobba på att bli snabbare, starkare och bättre. Att hela tiden höja ribban. Skidåkningen gav mig väldigt mycket. Löpningen har alltid funnits där sedan jag var liten. Något som var helt främmande för mig fram tills för några år sedan var simningen. Hemma i Hede där jag kommer ifrån hade vi en 12,5m bassäng. Så det blev inte mycket simning där. Istället fick jag börja från noll och gå crawlkurs under senare år. En väldigt fin utmaning. Det blev många slitiga timmar i bassängen innan crawlen satt där. När det gäller cykelbiten så är det min starkaste gren. Jag älskar att dra fram på vägarna med min Cervélo. När det gäller triathlon så är det bara den bästa av alla sporter. Tre i en. Kicken av att hoppa i vattnet, för att sedan nöta cykelmil och avsluta med löpning. Oslagbart och jäkligt roligt!

Ditt bästa äventyr, vilket är det?

Det finns så många häftiga äventyr jag har varit med om. Svårt att välja. Jag gillar spontana äventyr. Att kanske inte planera så mycket utan bara dra iväg eller göra det som känns rätt just då. Jag tycker att varje dag i sig är ett häftigt äventyr. Man vet ju aldrig vad som händer. Hela livet är ju ett enda stort äventyr.
Ett äventyr som jag kan nämna som gav mig otroligt mycket så här efteråt, var är när jag körde Ironman Nice förra sommaren. Ett äventyr som innehöll det mesta. Tävling, nerver, kyla, värme, trasiga cykelväxlar i bergen, gemenskap och mycket skratt. Tävlingen för min del slutade med en kollaps på löpningen, tre timmar i sjukhustältet och två påsar dropp. Just där och då mådde jag skit. Mentalt var det jobbigt att bryta en tävling. Här och nu ser jag det som att jag blev en erfarenhet rikare. Att lära känna sin egen kropp. Ett äventyr som satte sina spår och som fick mig att prova på hur det är när kroppen säger stop!

Vad har du alltid med dig på dina äventyr?

Min telefon. Dels som en trygghet för att det kan vara skönt att kunna kontakta någon ifall det händer något. Men även för att jag gärna tar mycket bilder när jag är ute på äventyr. Då funkar mobilen perfekt.

Din favorit outdoor-pryl, vad är det för något?

Oj vad svårt. Det finns så mycket som är favoritprylar. Men om jag får välja något så får det nog bli mina löparskor. Favoriten är ett par Saucony Kinvara. Dom åker med vart jag än är.

Vilken spännande utmaning har du på G?

I år är det mycket fokus på triathlon. Kommer starta upp tävlingssäsongen med att köra Ironman 70.3 Mallorca i maj. Sedan rullar det på med tävlingar under hela sommaren. Huvudtävlingen för i år är SM på medeldistans i Jönköping. Sedan kommer jag köra några swimruntävlingar: Utö swimrun och Ångaloppet bland annat. Sedan brukar det bli en och annan löptävling under året.

Favoritplatsen på jorden, vilken är den?

En av mina favoritplatser är vår stuga hemma i Härjedalen. Den ligger uppe på fjället. Tystnaden, lugnet och miljön där är oslagbar. Ena dagen kan det stå en ren eller en älg utanför fönstret. Andra dagen kan det gå björnar eller rådjur runt husknuten. Rätt häftigt faktiskt. Rena rama djurparken. Sen gillar jag sol och värme och tackar inte nej till en sandstrand någonstans i världen.

Hur lyder ditt motto?

Tro på dig själv, våga gå din egen väg och ha roligt!

Addnature och Bikester, vilka är vi för dig?

Ni har allt man behöver och absolut den bästa servicen. Addnature har otroligt bra sortiment och man kan gå omkring en hel dag inne i butiken. Bikester är som rena rama julafton. Framförallt för mig som håller på med triathlon. Snabba leveranser och allt man behöver.

Var kan vi hitta dig i sociala medier?

Hemsida: beatriceamundsson.com
instagram: @beamundsson
twitter: @beamundsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s