Hanna Jonsson

 

WCh_Hafjell_Seeding-0120

Foto: Duncan Philpott

 

Hanna Jonsson är Addnature och Bikester Friend som kör i produkter från Maloja. Vi tog ett snack med henne för att höra mer om vem hon är.

1. Hur ser ett miniporträtt av dig ut?

Jag har alltid varit sportintresserad och hoppade länge runt mellan olika sporter tills jag på måfå snubblade på moutainbiking när jag skidsäsongade i Whistler. Sen dess kretsar mitt liv, mina tankar och mina drömmar kring cyklar. Jag har rest runt mycket i Europa på somrarna och både jobbat med cykelevent och tävlat i bl.a. Enduro World Series. Jag är  älskar att resa, upptäcka nya ställen med min cykel och träffa nya människor.

2. Vad fick dig att börja med mountainbiking och vad är det som gör att du brinner för detta?

Under en skidsäsong i Whistler 2009 hängde jag med en grupp härliga britter som alla påstod att jag var tvungen att stanna till sommaren för att prova på det här med ”downhill”. Jag stannade kvar och provade – and that was that! Kärlek vid första ögonkastet. Det är en blandning av adrenalinet, den fysiska och mentala utmaningen, alla underbara och coola människor som utövar sporten och den fantastiska naturen man omges av. Varje cykeltur bjuder på utmaningar vilket driver mig att vilja pusha mig själv mer och mer! Men framför allt – det är inte mycket som slår känslan av att köra fort utför på en flowig teknisk stig tillsammans med en bunt kompisar! Det är så sjukt kul!

3. Ditt bästa äventyr, vilket är det?

Alla fantastiska platser cyklingen tar mig till, tillsammans med sköna människor. Men om jag ska välja ett specifikt äventyr så måste det vara en road trip jag gjorde för några år sedan ute i Europa. Jag och en tjejkompis packade in våra mountainbikes i hennes skåpbil och gav oss iväg ut i Europa för att tävla och cykla. Mellan tävlingarna utforskade vi olika cykelställen och alpbyar. Allt vi hade med oss rymdes i hennes lilla skåpbil. Att bara ha med sig det absolut viktigaste ger en otrolig frihetskänsla och jag har nog aldrig känt mig så avslappnad och lycklig som där och då. Dagen handlade om vart vi ska cykla, vad vi skulle laga till middag och hur vi skulle hitta en dusch. Det är svårt att beskriva lyckan av att åka förbi en sjö och äntligen få tvätta av sig allt damm man dragit på sig, slå upp läger bredvid en å så man slipper springa runt och leta efter vatten att laga mat och diska med, eller att swisha ut för 30 minuter lång orörd singeltrack efter att ha klättrat uppför en alppassage i två timmar.

4. Vad har du alltid med dig när du är ute och cyklar?

Vatten och mobil.

5. Din favorit outdoor-pryl, vad är det för något?

Det måste vara en höj- och sänkbar sadelstolpe. Genom en knapp på styret justerar man om man vilken höjd man vill ha på sadelstolpen. Man slipper alltså stanna för att justera sadelhöjden för utförslöpor eller uppförsbackar – helt fantastiskt! Vad gjorde vi utan dem?

6. Vilken spännande utmaning har du på G?

På grund av en skada har jag fått lägga tävlingarna på hyllan det här året och fokus blir istället på att få in så många cykeläventyr som möjligt. Det blir nog några veckor i Whistler i sommar, en resa till Norge, några till Storbritannien och små helgäventyr runt om i Sverige. Längtar efter att få upptäcka nya stigar tillsammans med nya och gamla vänner. Dessutom brukar det smyga in en och annan spontan cykelresa.

7. Favoritplatsen på jorden, vilken är den?

När jag är omgiven av berg, sjöar, oändliga vyer och bra kompisar. Det finns många guldställen här på jorden – alla med sin speciella charm. Det viktigaste är nog vem man delar ställena med.

8. Hur lyder ditt motto?

Confidence – the feeling you have before you fully understand the situation.

9. Addnature och Bikester, vilka är vi för dig?

Addnature tillsammans med Bikester är den bästa kombon för mig och min äventyrslystnad! Addnature har ett stort utbud utomhusprylar och Bikester har allt jag behöver för min mountainbike. Det bästa av två världar helt enkelt!

10. Var hittar vi dig i sociala medier?
Instagram: @swedehanna

11. Övriga Sponsorer?

Maloja Scandinavia

Hope Tech

 

bikester_logo

Annonser

2 reaktioner på ”Hanna Jonsson

  1. Ping: På resande fot – I huvudet på Hanna Jonsson | Addnaturebloggen

  2. Ping: En ”Guide for dummies” till MTB Enduro | Addnaturebloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s