Per Jonsson

per_slide141

 

1. Hur ser ett miniporträtt av dig ut?

Växte upp i Sveriges nordligaste stad, Kiruna. Så som alla andra killar som föds i den lilla gruvbyn började jag spela hockey. Hockey var mitt liv med målet inställt på NHL. Jag har alltid varit uppe i Riksgränsen och åkt skidor då mina föräldrar har en stort friluftintresse. Vid 19 års ålder behövdes en paus från tunga benböj och bussåkande över hela Sverige. Jag åkte till Kanada för att göra en ”säsong”. En ny värld öppnades och jag insåg att jag förutom att vara rätt duktig på hockey även var en helt okay telemarksåkare. Väl tillbaka i Riksgränsen efter säsongen i Kanada skulle några äldre grabbar ner till Funäsdalen på SM. Jag som bara åkt skidor i Riksgränsen följde med för att vidga mina skidvyer och logga ännu en skidort på kartan. Jag fick en startplats på SM och efter två dagars tävlande stod jag överst på pallen och kunde titulera mig som svensk mästare. Jag fick några sponsorer och jag förstod att skidåkning faktisk var man kunde leva på. 11 år senare har jag levt i en ryggsäck och fått möjligheten att se väldigt många skidorter och träffat intressanta personer. Skidåkningen har även gett mig möjligheten att få jobba hos min klädsponsor Haglöfs när jag inte åkt skidor. Jobbar idag som Product Line Manager och är med ut skapandet av nya kläd kollektioner.

2. Vad fick dig att börja med skidåkning och vad är det som gör att du brinner för detta?

Började nog likt de flesta för att mina föräldrar tyckte om att åka skidor. Blev en naturlig helgsysselsättning med familjen. Skidåkning är så mycket mer än att bara åka ner för snöklädda berg. Skidåkning är gemenskap, glädje och naturupplevelser. Saker som berikar livet och svårt att inte tycka om och brinna för.

3. Ditt bästa äventyr, vilket är det?

Vad är ett äventyr? Jag tror att äventyr är att flytta gränser, göra saker man inte trodde man skulle klara av eller kanske att ta sig utanför sin ”comfort zone”. Jag försöker se livet som ett äventyr och maximera mina dagar så gott jag kan. Att leva är det bästa äventyret!

4. Vad har du alltid med dig när du åker skidor? 

Dator, kamera och en bok

5. Din favorit outdoor-pryl, vad är det för något?

Jag har ett Handpressokit som jag tycker väldigt mycket om. Finns inget bättre än att ha gått en lång skidtur. Stanna för att fika/äta lunch och när man sitter och är lite frusen tar fram kaffepumpen och får njuta av en god varm espresso. Att man även blir väldigt populär av övriga deltagare gör ju inte prylen sämre..

6. Vilken spännande utmaning har du på G?

Ska genomföra lite olika fysiska tävlingar i sommar, Vättenrundan, HÅEC, BAMM och Stockholm Extreme. Den stora utmaningen blir att komma i god form och inte fastna framför grillen.

7. Favoritplatsen på jorden, vilken är den?

Har så otroligt många platser jag tycker om och kan nog inte utse en specifik favoritplats. Den gemensamma nämnaren för dem alla är att jag har goda vänner runt mig och känner mig lugn och trygg.

8. Hur lyder ditt motto?

Fånga dagen eller Carpe Diem. Vad det innebär är upp till var och en men försöker att tänka på det varje dag jag vaknar.

9. Addnature, vilka är vi för dig?

En plats där likasinnade kan mötas. Ett ställe där man kan dela med sig av sin kunskap eller lära sig något nytt. Skapa nya vänner och förse sig med den bästa och senaste utrustningen som finns på marknaden. Det som inte finns på Addnature är knappt värt att äga. Jag spenderar väldigt många dagar på fjäll, i skogar, längs bäckar och Addnature kan verkligen förse mig med allt jag behöver och göra skillnaden mellan en lyckad tur eller total katastrof.

 

10. Var kan hittar vi dig i sociala medier?

Instagram: @perjonssonfreeski

Facebook: facebook.com/per.jonsson

Web: www.per-jonsson.com

Vimeo: vimeo.com/perjonsson

11. Övriga sponsorer?

Haglöfs

Völkl

Riksgränsen

Gore-Tex

Xtravel

Vuaret

Kask

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s