Petter Alexis Askegren

_DSF3388

1. Hur ser ett miniporträtt av dig ut?
Artist, mångsysslare och entreprenör. Äventyrslysten träningsfreak på äldre dar då jag insett hur kul det är med aktiviteter och det väger också upp bra mot mitt yrke samt att jag älskar att få ständigt bryta normen.

Bara för att jag rappar betyder det inte att jag bara måste syssla med saker som förväntas hänga ihop med just Hip Hop. Jag cyklar, simmar, springer, åker skidor och ja tränar i största allmänhet. Jag tror mycket på varierad träning.

2. Vad fick dig att börja med träning och vad är det som gör att du brinner för detta?
Jag tror inte jag hade varken intresse eller ens möjligheten som liten då mina föräldrar var mer kulturföräldrar. Intresset för löpning var det viktigaste för mig när jag blev äldre eftersom det är ingen statussport, alla kan göra det och det är i grunden väldigt enkelt och spartansk. Skidåkningen kom med min fru Michaela Fröstad Askergren som mer eller mindre gjorde klart för mig på 3:e daten att åker jag inte skidor kunde jag glömma en längre relation med henne eftersom skidor var och är hennes liv. Idag lever jag i en väldigt skidåkande familj och jag älskar det. Jag och Michaela är mycket för att träna och göra saker ihop så det mesta som har med aktiviteter att gör försöker vi synka med varandra.

3. Ditt bästa äventyr, vilket är det?
Jag tycker varje utmaning, lopp och resa har sin charm, svårt att välja vilken. Jag kan älska att gå på tur på Svarlbard, men flyga helikopter och åka skidor i Kanada slår mycket eller vågsurfing i Maldiverna. Men samtidigt kan jag älska Tjurruset i Karlstad eller vilket mindre lopp som helst. Jag tävlar aldrig mot andra, jag tävlar bara med mig själv (precis som i musik). Jag försöker förbättra mig själv genom större och tuffare utmaningar. Jag gör sällan saker på tid utan för mig handlar det mer om att ta sig från punkt A till B. Att klara av utmaningen och distansen.

4. Vad har du alltid med dig på dina äventyr? 
Bra löparskor och bra träningskläder. Sen när det gäller skidåkning är det mycket viktig livsavgörande utrustning som kan behövas. Men något som alltid följer med är en bra bok, en tub treo och en tub resorb då jag är sämst på att dricka vatten.

5. Din favorit outdoor-pryl, vad är det för något?
En riktigt bra MTB i rätt terräng kan ju betraktas som kanske det skönaste som finns en fin vår dag vid Hellasgården i Stockholm hellas. Men just nu är jag så sjukt hooked på simning så förmodligen kommer det vara våtdräkten och simglasögon ganska snart. Jag är verkligen förvånad över att simning kan vara så sjukt kul!

6. Vilken spännande utmaning har du på G?
I år blir det en träningsresa till Portugal med Springtravel där jag ska träna och föreläsa sen blir det en surftrip på 10 dagar. Jag ska även till NYC och springa Brooklyn Half (halvmara) med en grupp människor som bokat via springtravel.se. Det ska bli sjukt kul. Sen kommer Utö Swimrun, Sen blir det Engadin i Schweiz vilket jag vill göra innan Ö till Ö som blir mitt stora mål 2014. Sen vet jag att jag vill köra NYC Marathon och absolut Tjurruset som är en personlig favorit. Sen om det blir i Karlstad eller Stockholm vet jag inte.

7. Favoritplatsen på jorden, vilken är den?
Hemma på södermalm.

8. Hur lyder ditt motto?
Utmana dig själv men sätt upp delmål för att nå större mål.

9. Addnature, vilka är vi för dig?
En jävligt välsorterad butik som jag betraktar som Stor & Liten (när jag var liten). Det är rena rama julafton att besöka butiken på både nätet och i Stockholm/Södermalm.

10. Var kan vi hänga med dig i sociala medier?
Instagram: @petteralexis
Twitter: @petteralexis
blogg/hemsida www.petter.nu
Facebook: Petteralexis

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s