Rasmus Regnstrand

Rasmus

Foto: Fredrik Wannerstedt

 

1. Hur ser ett miniporträtt av dig ut?
Jag är en kontorsråtta (jobbar som VA-projektör på en konsultbyrå) som egentligen brinner av att vara ute i skog, fjäll, hav och skärgård. Uppvuxen och för närvarande boende i Stockholms betongdjungel där jag mer och mer letar mig ut på äventyr. De senaste åren har det blivit mest skidor och fjälltur på vintern och skog och sjö på sommaren. Med bakgrund som simmare har jag tillsammans med Simon Börjeson hittat mitt rätta element med Swimrun.

2. Vad fick dig att börja med Swimrun och vad är det som gör att du brinner för detta?
Det började nog som en nyfikenhet inför en sport som knappt fanns. Konceptet att ta sig från punkt A till B med samma utrustning kändes lockande och jag tycker fortfarande det är ett väldigt tufft och fint sätt att röra sig. Sedan jag slutat räkna kakelplattor i bassängen (Läs: bakgrund som elitsimmare) så är det väldigt viktigt att träning är kombinerat med njutning och nöje. Det är därför väldigt kul att få träna i naturen.

3. Ditt bästa äventyr, vilket är det?
Jag var uppe på vintertur i Sarek förra vintern med tält och utan både elektronik och klockor med bergen och några kompisar som enda sällskap. Det är den typen av äventyr jag gillar – man får testa sig själv och utmana sina mentala och fysiska gränser. Men jag kan också bli helt frälst av att jobbskolka några timmar, ta en äckligt tidig pendel till Handen och springa över stock och sten på Sörmlandsleden i 3-4 timmar innan man sätter sig på pendeln tillbaka till sina kollegor som suttit framför burken under tiden.

4. Vad har du alltid med dig när du tävlar?
En ångestblandad glädje.

5. Din favorit outdoor-pryl, vad är det för något?
Jag är riktigt svag för tekniska kläder och skaljackor och Merino-underställ följer ofta med i packningen. Och lättviktsprylar generellt, gärna kolfiber.

6. Vilken spännande utmaning har du på G?
Antagligen största prövningen för mig hittills. Tillsammans med Simon ska jag göra en utflykt iförd löpardojor och våtdräkt över Östersjön. Vi ska simma och springa från Sverige, över Ålands hav, via Åland och Ålands skärgård vidare till Åbo. En tur om totalt 24 mil löpning och ca 7 mil simning. Detta gör vi i samarbete med Håll Sverige Rent och Östersjöfonden för att uppmärksamma problemen med marin nedskräpning i Östersjön. För vidare information, se www.ostersjosimmet.com .

7. Favoritplatsen på jorden, vilken är den?
Oj! Bra fråga. Jag behöver nog lite av varje, och gärna se nytt. Jag är en stor beundrare av svensk natur – en långpromenad på skidor i Rapadalen, en simtur i Hellasgården eller segling genom öar och skär är allt lika fantastiskt i mina ögon.

8. Hur lyder ditt motto?
Låt inte träningen gå ut över till sociala liv. Träning ska ge energi, inte ta.

9. Addnature, vilka är vi för dig?
Ni är ett gäng glada prickar som brinner för det ni gör och som brinner för det som vi andra vill göra. Det är sjukt kul att få jobba med er som intresserar er och bryr er om sånt som vi själva gör och intresserar oss för.

10. Var hittar vi dig i sociala medier?
11. Övriga Sponsorer?
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s