Simon Börjeson

Simon Börjeson profilbild

 

1. Hur ser ett miniporträtt av dig ut?
I grunden simmare som på senare år har upptäckt tjusningen av att lämna badhuset och ge mig ut och uppleva naturen. Land och hav, springandes och simmandes. På skidor, bräda och i båt. Jag har alltid haft ett behov av att utmana mig själv och pusha gränser både fysiskt och mentalt. Av nån anledning så nöjer man sig inte – vill ha mer, större och tuffare. Detta till trots de ”aldrig-mer-aldrig-mer-aldrig-mer”-tankarna som alltid infinner sig på tävlingar nån gång i mitten av banan. Sedan förra året har jag också tagit steget att bli tävlingsarrangör i och med lanseringen av Rockman Swimrun i magiska Lysefjorden, Norge. Fantastiskt kul!

2. Vad fick dig att börja med Swimrun och vad är det som gör att du brinner för detta?
Sommaren 2011 blev jag och Rasmus inbjudna till bröderna Nils och Theo Zätterströms 20+30-årsfest på deras landställe, Ånga gård. Festligheterna skulle börja med en tävling där man både skulle simma och springa, om-vartannat. Genom ÖTILLÖ, som förövrigt på den tiden fortfarande var betraktat som en tävling för en small skara galningar, så hade vi hört talas om denna typ av tävlingsfenomen. Vi gillade idén och ställde upp i tävlingen som nu har gått och blivit en av Sveriges största swimruntävlingar – Ångaloppet. Vi åkte därifrån med varsin guld-medalj men desto viktigare – vi hade fått uppleva en aha-upplevelse utöver det vanliga. Det var denna aktivitet (som då inte hade något namn) vi skulle syssla med!

3. Ditt bästa äventyr, vilket är det?
Oj, vad svårt. Jag älskar alla äventyr! Min och Rasmus senaste träningshelg i Sierra de Cazorla var fantastiskt fin. Att springa från by till by i vackra miljöer med lätt ryggsäck är oslagbart. Dessutom var maten god och människorna trevliga. Sommarens kommande äventyr – Östersjösimmet – kommer helt klart vara det mest krävande äventyret hittills.

4. Vad har du alltid med dig när du tävlar?
Jag har alltid Rasmus med mig – utom honom så simmar jag snett och springer fel.

5. Din favorit outdoor-pryl, vad är det för något?
Ett par riktigt schysta springpjuck! På sista tiden har jag också börjat fascineras över friheten och mobiliteten den sista tidens lättviksrevolution lett till. Med rätt prylar går det ju nuförtiden att springa med allt man behöver för flera dagar i ryggan, inkl. sovsäck, tält och liggunderlag.

6. Vilken spännande utmaning har du på G?
Den 23 juli ska jag och Rasmus påbörja världens för oss veterligen första swimrun-expedition – Östersjösimmet. Vi ska ta oss från Sverige till Finland över Ålands hav, Åland och Ålands skärgård iförda våtdräkter. Varför? För äventyrets skull och för att uppmärksamma problemen med marin nedskräpning i Östersjön. Se mer på www.ostersjosimmet.com.

7. Favoritplatsen på jorden, vilken är den?
Utö värdshus – ÖTILLÖ’s målgång reds. anm. 1:a måndagen i september.

8. Hur lyder ditt motto?
Allt jobbigt är bra träning!

9. Addnature, vilka är vi för dig?
Ni är ett gäng som brinner för outdoor-sporter, inte minst swimrun. Ni inspirerar, motiverar och bryr er om vad vi sysslar med och hur det går. Det är superviktigt för oss att känna att vi har det stödet.

10. Var hittar vi dig i sociala medier?
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s